Sonsuza dek kalbimizdesin...

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Şehitler Diyarı Çanakkale'de de törenle anılacak.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82’nci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Şehitler Diyarı Çanakkale’de de törenle anılacak.

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda çelenklerin Atatürk büstüne sunulmasıyla başlayacak. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise sirenler çalmaya başlayacak 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. İşte o anlarda Türkiye’de hayat duracak ve 7’den 70’e herkes, kendilerine Türkiye Cumhuriyetini armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için hazır ola geçecek. Askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okunup Türk bayrağı göndere çekildikten sonra yarıya indirilecek. Protokolün yanı sıra vatandaşlar da ATA’sına olan saygısını gösterdikten sonra, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan anıtına çiçekler bırakarak bir kez daha özlemle anıp, sevgisini  sunacak.