Sanayi Çalışanlarına Sağlık Eğitimi Verilecek

Çanakkale Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu ve Bağımlılıkla Mücadele Teknik Çalışma Grubu kurul üyelerinden İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü temsilcilerinden oluşan heyet Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği'ne ziyarette bulundu.

Çanakkale Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu ve Bağımlılıkla Mücadele Teknik Çalışma Grubu kurul üyelerinden İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü temsilcilerinden oluşan heyet Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’ne ziyarette bulundu.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Vurucu’nun makamında gerçekleşen toplantıya Madeni İşler ve Sanatkârlar Esnaf Odası Fahrettin Dündar, Marangoz Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bayram Taşyapı ve Elektrik ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muzaffer Bilgiç de katıldı. Toplantıda, atölyelerde kullanılan uçucu maddelerin zararlarından korunma, tütün ve madde bağımlılığı, kumar bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığına yönelik yapılabilecek önleyici çalışmalar gündeme alındı.

Yapılan ziyaret sonrasında öncelikli olarak sanayi bölgesinde olmak üzere,  iş yerlerinde çalışan çıraklara, kalfalara ve ustalara yönelik eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Eğitimde, uçucu maddelerin zararlarından korunma, madde bağımlılığı ve tütün ve tütün ürünlerinin zararları konularına değinilmesi planlandı. Ayrıca teknoloji ve kumar bağımlılığı hakkında toplumda farkındalık yaratmak üzere internet kafeler, konsol oyunu salonları ve şans oyunları bayileri müşterilerine yönelik yapılacak bilgilendirme çalışmalarının gerekliliği vurgulandı.