Oltalarına 24 kilo levrek takıldı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Kavak Beldesi'nde balıkçılar, oltalarına takılan ve toplam ağırlıkları 24 kilogram gelen çifte levrekle güldü.

 

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Kavak Beldesi’nde balıkçılar, oltalarına takılan ve toplam ağırlıkları 24 kilogram gelen çifte levrekle güldü.

Gelibolu ilçesinin Saros Körfezine kıyısı bulunan Kavak beldesindeki dereden sabah erken saatlerde tekneyle açılan Oktay Nalbant ve Şahin Çimen’in, denize bıraktıkları oltalarına iki levrek takıldı. Uzun bir zaman sonra bölgede levrek yakalayan balıkçılar büyük sevinç yaşadı. Avlandıktan sonra Kavak Limanı’na dönen balıkçılar Oktay Nalbant ve Şahin Çimen yakaladıkları balıkları tarttı. Biri 13 diğeri 11 kilogram gelen levrekler satışa çıkarıldı. İki balıkçı levreklerini kilosu 100 TL’den balık kabzımallarına satarak güzel bir gelir elde etti.

Balıkçılardan Oktay Nalbant, uzun zamandır bölgede bu büyüklükte levrek balığı yakalayamadıklarını belirterek Saros Körfezi’nde bu tür balıkları oltalarına takılmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Havaların soğumasıyla birlikte balıkları artmasını beklediklerini de ifade eden Nalbant, levreklerin büyük olması dolayısıyla iyi para yapmasının da kendilerini sevindiren bir diğer etken olduğunu dile getirdi.