Çanakkale'ye haftasonu kar var!

Meteorolojinin tahminlerine göre Çanakkale ve çevrelerinde haftasonu kar yağışları bekleniyor.

Mart ayının ortasına geldiğimiz günlerde, geride bıraktığımız hafta sonu doğu ilçelerinde yağan karın da etkisiyle soğuk günler geçiren Çanakkale için meteorolojiden bir kez daha kar tahmini geldi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün 16 Mart Çarşamba ve 20 Mart Pazar günlerini kapsayan 5 günlük hava raporuna göre, hafta sonu il genelinde kar yağışları bekleniyor.

Rapora göre; 16 Mart Çarşamba çok bulutlu geçecek. Sıcaklıklar en düşük 2 en yüksek 12 derece olacak. 17 Mart Perşembe günü kent merkezinde hafif olmak üzere ilçeler dahil il genelinde yağmur beklentisi var. Sıcaklıklar en düşük 6 en yüksek 11 derece şeklinde hissedilecek. Çanakkale için önemli bir gün olan, Deniz Zaferi’nin 107’nci yılının kutlanacağı, Şehitler Abidesi’nde vatanı için canlarını feda eden kahramanların anılacağı 18 Mart Cuma günü ise çok bulutlu geçecek. Biga, Çan ve Yenice ilçelerinde kar yağışları bekleniyor. 19 Mart Cumartesi ise kar yağışlarının il genelinde etkili olması öngörülüyor. Kar etkisinin 20 Mart Pazar günü de devam etmesi öngörülüyor.   

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde ise, 16-22 Mart tarihleri arasındaki hava tahminlerini gösteren raporda da Çanakkale’de 21 Mart Pazartesi sulu kar, 22 Mart Salı da kar yağışlarının olacağı yönünde beklentilere yer veridi.