Çanakkale nezaketi örnek oldu! Gider kutladı, Gökhan teşekkür etti

Çanakkale'de barış içinde geçen seçim süreci sonuca da aynı şekilde yansıdı. Ak Partili Ayhan Gider, seçimiz kazanan CHP'li Ülgür Gökhan'ı kutlarken, Gökhan'da teşekkürle karşılık verdi.

Çanakkale’de barış içinde geçen seçim süreci sonuca da aynı şekilde yansıdı. Ak Partili Ayhan Gider, seçimiz kazanan CHP’li Ülgür Gökhan’ı kutlarken, Gökhan’da teşekkürle karşılık verdi.

Çanakkale kent merkezinde yerel seçimi kazanan Millet İttifakı’nın adayı CHP Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan oldu. 93 bin 821 seçmenin bulunduğu kent merkezinde CHP’li ülgür Gökhan 46 bin 51 seçmenin oyunu alarak güven tazeledi. Cumhur İttifakı’nın Ak Partili Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider ise 26 bin 849 oy aldı. Seçim sürecinde birbirlerine karşı seviyeli üslupları ile dikkat çeken ve centilmence bir süreç geçiren ikili sonuçta da bu tavırlarını korudu.

Cumhur İttifakı’nın Ak Partili Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, sonuların belli olmasının hemen ardından rakibi Ülgür Gökhan’ı twitter’dan “Çanakkale’de halkımızın tercihi ile Belediye Başkanlığına Ülgür Gökhan seçilmiştir. Kendisini kutluyorum. Millet iradesi, seçildiğimizde değil her daim başımızın üstündedir. Bu süreçte canla başla çalışan Ak Parti ve MHP’li dostlarıma teşekkür ediyorum. Çanakkale’mize hayırlı olsun” şeklinde bir mesaj yayımladı.

Seçimi kazanan Ülgür Gökhan da Ayhan Gider’in bu yorumunun altına yorum yaptı. CHP’li Gökhan Gider’e “Çok teşekkürler. Çanakkale’ye ve bizlere yakışır bir süreç yaşadık. Hepimize hayırlı uğurlu olsun Sayın Ayhan Gider” cevabını verdi. İki deneyimli siyasetçi arasında yaşanan bu diyalog Çanakkale’de de seçim sonrası en çok konuşulan konu oldu. Sosyal medya başta olmak üzere çok sayıda Çanakkaleli bu diyaloğa ait fotoğraf karelerini paylaşarak, centilmenlik ve varış içinde geçen seçim sürecinden sonraki bu davranışı da takdir etti.

 

Çanakkale merkezde seçim sonuçları belli oldu!