120 yıllık tarihi camii restore edildi

120 yıllık tarihi camii restore edildi

21 Ekim 2022 - 11:12

Biga'nın Bakacak köyünün 120 yıllık tarihe sahip camiinin bir yıl önce başlayan restorasyon çalışmasında sona gelindi. Köy halkının da büyük bir ilgiyle takip ettiği camiinin restore edilen tarihi dokusu görenler tarafından beğeni topluyorç

Sultan 2.Abdulhamit'in de içerisinde namaz kıldığı rivayet edilen caminin restorasyonuna Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılının Aralık ayında başlandı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, köy halkı ile de görüşerek camii hakkında bilgiler aldı.

Yaklaşık bir ay sonra bitmesi beklenen camii restorasyonu kapsamında camiinin minaresinin şerefesi dahil üst kısmı komple yenilendi. Duvar sıvaları kazınarak ilk hali olan taş duvar hali orjinal görüntüsüne kavuşturuldu. Yer döşemeleri, ısıtması, elektrik aksamı, minberi yenilendi. Camiinin mihrabı ise camiinin yapıldığı haline getirilince tarihi görüntüsü ortaya çıktı.

Başkan Nihat Borazan yaptığı incelemelerin ardından şu açıklamayı yaptı: "Biga'mızın Bakacak köyünde bulunan köyümüzün tek camiisi 120 yıllık değerli tarihi ile ilçemiz açısından anlamlı bir yer tutuyor. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından yaklaşık bir yıl önce başlayan restorasyon çalışmalarında bugün görüyoruz ki sona doğru gelindi. Yakın zamanda tekrardan ibadete açılacak. Tarihi dokuları ile Osmanlı'dan günümüze bizler için kıymetli bir hatıra. Köy halkımızın da sahipleniyor olması bizleri ayriyeten sevindiriyor. Mihrabın ilk haline dönmesi ve altından çıkan tarihi görüntüsü gerçekten etkileyici” dedi. Borozan, camiinin restorasyon çalışmalarına destek verenlere teşekkür etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ÇTSO yönetiminden Başkan Erkek’e hayırlı olsun ziyareti
ÇTSO yönetiminden Başkan Erkek’e hayırlı olsun ziyareti
Avustralya ve Yeni Zelanda heyetlerinden Vali Aktaş’a ziyaret
Avustralya ve Yeni Zelanda heyetlerinden Vali Aktaş’a ziyaret